Greenhouse Solna Strand

I Greenhouse Solna Strand har Ahrbom & Partner på uppdrag av Humlegården skapat nya lösningar för potentiella hyresgäster; vi har bland annat tagit fram utredningsskisser och illustrationer som visar på nya sätt att disponera kontorsytorna.

Ny visningsyta

Tillsammans med Humlegården har vi även färdigställt en visningsyta som visar ett möblerat kontor. Vi har för ändamålet tagit fram ett koncept med till stor del återbrukade möbler samt vissa tillägg av material och ytskikt som kan förädla byggnadens fina ursprungliga kvaliteter.

Den kraftfulla tegelbyggnaden omfattar totalt ca 21 500 kvm lokalarea med lokaler i varierande storlek från ca 900 kvm och uppåt. Lokalerna erbjuder stor flexibilitet tack vare en rationell pelarkonstruktion och tre gårdar (varav en inglasad) som ger rikligt med dagsljus. Huset har åtta våningsplan och en lastgata på baksidan med intag för godsmottagning samt entré till garaget där det finns cirka 120 p-platser.

Fullservicehus med gemensamma funktioner

2024 färdigställde Humlegården en renovering och fastigheten är nu ett fullservicehus där hyresgästerna har tillgång till gemensam reception och lounge, konferensavdelning, bio, hörsal, café, innergård, takterrass och gemensamma arbetsytor. På nedre plan finns gym, yogarum, bastu och cykelrum med verkstad.

Byggnaden är belägen i direkt anslutning till tunnelbanestationen Solna Strand. I Solna strand arbetar idag ca 10 000 människor och ett flertal stora företag och myndigheter har valt att etablera sig här.

Uppdrag
Tidiga skeden för hyresgästanpassningar
Adress
Solna Strand
Byggnadsår
1978, ombyggnader 2009 då två huskroppar byggdes ihop samt 2024 då fastigheten anpassades som ett multitenanthus.

Projektår
2024-
Kulturklassning
Gulklassad enl. SSM
Lokalarea
21 400 m²
Team
Carolin Fischer, Isabelle Hannervall, Camilla Hedendahl, Maria Angantyr 

Kontaktperson
Maria Angantyr
Beställare
Humlegården 
Fotograf
Johan Eldrot